Brabantse BBQ Meating

De Brabantse BBQ Meating is dé BBQ wedstrijd van Brabant
Maak jij de beste burger en/of saté van Brabant?

Op zaterdag 23 september 2017 zal er bij Bierbrouwerij Oijen in samenwerking met BBQuality en H32  een gezellige BBQ-meating plaats gaan vinden voor de echte BBQ liefhebbers. Dit is dé plek waar BBQ fans samen komen. Tijdens deze wedstrijd kunnen amateur BBQ liefhebbers kunnen kans maken op de titel “Beste Burger of Saté van Brabant” en buiten deze wedstrijd om worden er verschillende BBQ gerelateerde masterclasses verzorgd door een aantal echte BBQ specialisten.
Gedurende de dag zal lekker eten, leerzame momenten en het gezellig samenzijn met vrienden en BBQ-fans elkaar afwisselen.

Schrijf je hiervoor gratis in en doe mee!
(Inschrijf formulier kun je vinden onder aan de pagina)

Doel
Het doel van de wedstrijd is om De beste Hamburger en/of saté van Brabant te vinden.
De winnaars gaan naar huis met vele mooie prijzen en natuurlijk de titels: ‘Beste Hamburger van Brabant’ en ‘Beste Saté van Brabant’ 

Invulling van de wedstrijd
Je kunt zelf aangeven in welke categorie(ën) je mee wil doen.
Van elk product zullen er 2 bereid moeten worden.
Een product is voor de vakjury en de andere is voor de presentatie.
Deze zal gepresenteerd worden op het ere podium.

De vakjury bestaat uit:

  • Huub Hamar de la Brethoniere
    1ste winnaar van Grillmaster
  • Dirk van Griensven
    Een echte BBQ-virtuoos en is tevens teamcaptain van het European All Star team.
  • Rico Willems
    Chefkok H32 Oss
  • Karel Verhoeven
    Teamlid van Lowland Smokers
  • Marcel van der Sluijs
    Bekend van Macs BBQpit, www.macsbbqpit.com

Na het bakken zal de jury de burgers en de saté beoordelen. De eerste ronde zal de saté gebakken worden en in de tweede ronde de burgers.
De producten worden beoordeeld op Appearance, taste en tenderness

Aan het einde van de dag zullen de prijzen uitgereikt worden voor de Beste Burger van Brabant en de beste Saté van Brabant.

Tussen de wedstrijden door zullen er verschillende masterclasses plaats vinden.
De deelnemers en overige toeschouwers kunnen deze dag genieten van de verschillende speciaal bieren, het vermaak met live muziek en natuurlijk lekker eten!
De mannen van Dude verzorgen het muzikale vermaak.


Materialen
De deelnemers verzorgen zelf hun BBQ materialen.
De ingrediënten worden ook door de deelnemers zelf verzorgd.
De deelnemers hebben de mogelijkheid om via BBQuality tegen een gereduceerde prijs het vlees te bestellen.
Het bestellen van het vlees gaat via de website www.bbquality.nl met als kortingscode BBQMEATING.
Het vlees zal op de dag zelf voorradig zijn.

Voor elk team hebben we een werktafel beschikbaar.
De overige materialen moeten door de deelnemers zelf verzorgd worden.


Masterclass
Er zullen een aantal masterclasses plaats vinden tijdens deze dag.

Prijzen

De winnaar van deze Meating gaat naar huis met een ProQ Ranger Smoker mede mogelijk gemaakt door BASBQ Barbecue Speciaalzaak
De 2de prijs is een compleet verzorgde BBQworkshop voor 6 personen van onze BBQ specialist Dirk van Griensven.
De 3de prijs is een uitgebreidde Braaiavond voor 4 personen bij onze Bierbrouwerij.

Natuurlijk zal er ook bekend gemaakt worden wie nou de titel  ‘Beste Hamburger van Brabant’ en ‘Beste Saté van Brabant’  mag dragen.

 

Programma

10.30 uur Binnenloop / Opbouw
13.00 uur Demonstratie uitbenen varken

Demonstratie vis roken en fileren

14.00 – 15.00 uur Inleveren van de saté
15.00 – 16.00 uur Demonstratie vis roken en fileren

Demonstratie uitbenen varken

16.00 – 17.00 uur Inleveren van de burgers
17.30 uur Prijsuitreiking

Vanaf 10.30 uur is het terrein geopend voor de deelnemers. Eventuele voorbereidinge mogen thuis al gedaan worden.

Wil je op de hoogte blijven?
Kijk voor meer informatie op BBQuality en H32

  • Inschrijf formulier BBQ - Meating

VOLG BIERBROUWERIJ
OP SOCIAL MEDIA