Brouwerij & Stokerij

Brouwerij & Stokerij Oijen
Ambachtelijk gebrouwen Oijens bier. Sinds 1989.
Ambachtelijke gestookte Oijense distillaten. Sinds 2016.

DE BROUWERIJ

De van oudsher industriële Brouwruimte met Brouwlokaal is momenteel de werkplek van de Brouwer en de Stoker. In de Brouwerij (deels wordt er gewerkt in de productiebrouwerij in Lith)wordt volgens oude receptuur en met verrassende  ingrediënten gewerkt. Zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Het bier vloeit vervolgens uit flessen en bierleidingen in geheel Nederland en daarbuiten. Onze huistap, met altijd Oijens pils en speciaal bieren onder de knop, lest de dorst van de gasten van het restaurant en het terras in Oijen.

We hebben een smaakvol en kleurrijk assortiment. Merknaam: Oijens.
Dankzij de secuur samengestelde recepten en de verrassende ingevingen van de Brouwer, hebben onze bieren stuk voor stuk een eigen karakter.

Leer meer over onze bieren  en proef ze vooral.

Kun je niet wachten? Bestel ze dan online op onze webshop

Scroll naar onder voor een sfeer impressie van onze brouwerij en meer informatie over onze stokerij.

DE STOKERIJ

Jenevers, Likeuren & Eau-de-Vie

Ontstaan Stokerij Oijen
Sinds 2016 is Brouwerij Oijen ook een Stokerij. Distillateur des huizes begon toen hier met stoken van zijn eigen Limoncello; Jan Limoen Limoncello. Alles geproduceerd  in kleine tanks en bedoeld voor het restaurant van Brouwerij Oijen.
Met een mooie fles, gaaf etiket en goed product onder de arm ging Jop, de Distillateur, op zoek naar klanten. Mond tot mond reclame zorgde ervoor dat de Jan Limoen Limoncello bij een aantal mooie horeca zaken kwam te liggen in het gebied Tilburg, Den Bosch, Oss en Nijmegen.

Nieuwe distillaten
Jop heeft zijn opleiding tot Distillateur  in Hasselt (België) afgemaakt. Hierna verbreedde hij zijn smaak en werden er allerlei stooksels gemaakt. Altijd met oog voor lokale producten en mooie verhalen. Appels en peren uit eigen boomgaard, granen uit Bierbrouwerij  Oijen  en bijzondere kweeperen uit de tuinen van Kasteel Oijen zorgen voor deze bijzondere distillaten.

 

Toekomstplan
De stookketels werden groter, het verhaal werd serieuzer en de distillaten werden beter. Dus er werd een toekomstplan en -visie gemaakt met keuze voor 3 hoofdgroepen: Jenevers, Likeuren, Eau-de-Vie

De aanschaf van verschillende houten vaten  voor houtgerijpte producten gaat ons in de toekomst nieuwe en mooie distillaten opleveren! Het mooiste en tegelijk het moeilijkste is tijd nemen. Goeie producten hebben echt tijd nodig.
Toch zullen er jaarlijks producten met nieuwe jaartallen uitkomen.

Sommige van deze producten zijn al verkrijgbaar. Anderen liggen nog te rusten.
Check onze webshop en zie wat er op moment te verkrijgen is.

De Brouwerij & Stokerij zijn open voor proeverijen en een uitleg over onze werkwijze.  Onze medewerkers ontvangen jullie graag en beantwoorden de vragen.  Sommige dingen zijn geheim.
Lang niet alles.

 

 

 

VOLG BIERBROUWERIJ
OP SOCIAL MEDIA