Distillaten & Likeuren

Ambachtelijk gestookte Oijense distillaten en likeuren. Sinds 2016.
Naast bier maken we ook onze eigen distillaten en likeuren. Onze distillateur stookt alcohol uit de bieren van Bierbrouwerij Oijen en maakt daar hoogwaardige producten van.
Zijn Hollandse limoncello, gin en diverse likeuren bieden voor ieder wat wils. Alles is hand gestookt, handgemaakt en met de hand afgevuld.
Iedere fles heeft z’n eigen nummer en is dus uniek.
Je vindt zijn distilleerkolom in de voormalige brouwerij van Bierbrouwerij Oijen.

Proef het puur of gemixt.
Op deze pagina lees je meer onze distillaten en likeuren. Kun je echt niet wachten om ze te proeven, bestel dan via onze webshop

Proeverij of Masterclass?

We bieden verschillende proeverijen en Masterclasses aan om iedereen kennis te laten maken met deze heerlijke producten.
Bijvoorbeeld onze Kopstootproeverij. Tijdens de kopstoot proeverij legt de Distillateur je van alles uit over onze bieren en distillaten en de mooie combinatie ervan.
Zo hebt je het beste van twee werelden in één proeverij!
Of ga je liever zelf aan de slag tijdens onze Masterclass Limoncello. De distillateur zorgt dat je als limoncello kenner naar huis gaat. Alles draait om limoncello.
We gaan het proeven, ruiken, zien ,horen en voelen. Daarnaast ga je zelf aan de gang om zijn eigen limoncello te maken.
Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie

Kruidenlikeur Jan Jaeger

Aangenaam: Jan, Jan Jaeger. Deze Hollandse kruidenlikeur die barst van de Steranijs, kaneel en kruidnagel. Dit kruidenlikeur omvat een licht zoete en fijne zachte smaak. Dit kruidenlikeur heb ik gemaakt zodat iedere kou trotserende Hollander kan genieten van een goede borrel na een prestatie van formaat.

Met mijn optiek zie ik haarscherp en vindt ik de allerbeste kruiden. Ook gebruik ik mijn optiek om een oogje in het zeil te houden zodra de dop van de fles raakt. Want ik wil dat je dit likeur in gezelschap drinkt. kruidenlikeur is om te delen. Ben je af en toe alleen? Dan weet ik dat het wel snor zit.

Jan limoen limoncello

Jan, Jan Limoen. De Hollandse Limoncello die barst van de citroenen uit Sorrento. Gerijpt op de Italiaanse zonnestralen, gevangen in een fles. Deze vrucht heb ik gekozen uit liefde voor mijn vaderland, want ik wil dat wij Hollanders het hele jaar door van de zon genieten.

De traditie van een ijskoude fles uit de vriezer vinden wij passen bij een Jan Limoen. Onze limoncello op koelkast temperatuur drinken mag ook, drink hem vooral zoals je hem zelf het lekkerst vindt.

Oijense koffielikeur

Verse koffie bonen in alcohol getrokken, sinaasappel en mokka vormen samen deze zachte likeur voor bij de koffie.

Gin Jan Jajum

Aangenaam: Jan, Jan Jajum.

Deze Hollandse Gin die barst van de jeneverbessen, zoethout en gember. Deze Gin met een sterke jenever invloeden voelt krachtig doch zacht. Deze Gin heb ik gemaakt zodat wij Hollanders van nu kunnen genieten van een al eeuwen lange traditie.

Ik houd scherp in de gaten of het wel snor zit met mijn specerijen. Pik daarvoor alleen de allerbeste uit. Daarnaast houd ik een oogje in het zeil zodra de dop van de glas raakt, want ik wil dat je deze gin in gezelschap drinkt. Deze gin is om te delen. Ben je af en toe alleen? Dan weet ik dat het wel snor zit.

Gin rood fruit

Een licht roze/rood gekleurde gin, infused met rozeblad, aardbei en kers. Dit zorgt voor een kleurrijk, zoet geurende geheel. Lekker om het glas te garneren in het roodfruit. Het toevoegen van een stevige Indian-tonic zorgt voor een goede balans tussen zoet en bitter.

Gin op hout 1 jaar

Onze Jan Jajum gin 1 jaar op nieuw medium toast eikenhout vat gelegd. Dit zorgt voor een compleet nieuwe smaak. De kruidige gin ontvangt hier mee een houttoets wat we niet gewend zijn. de gin is puur drinken is hier een absolute aanrader.

Mix je hem met tonic, garneer dan met sinaasappel en kruidnagel.

Peren eau-de-vie

Combinatie van Hollandse peren uit eigen tuin, vergist en verstookt. Doet denken aan een Oostenrijkse Peren snaps. Brand in de keel met heerlijke peren smaak. Puur drinken als borrel.

Snevel - Jonge jenever

Heerlijke echte 100% graan jenever. In het gebied rondom onze stokerij Oijen ( de driehoek Oss-Den Bosch- Eindhoven) noemde men jenever vroeger Snevel, vandaar de naam. Als Nederlander moeten we veel trotser zijn op Jenever aangezien jenever alleen in Nederland en België gemaakt mag worden. Maar waarom drinken we het dan nog zo weinig. Hier onder 3 tips om jenever te leren kennen, en weer te waarderen.

1. Snevel mixen met Gingerale, ijs en limoen.
2. Drink hem als kopstoot, snevel en een pils naast elkaar drinken.
3. Snevel op houtenvat weg leggen, en zo smaak, kleur en complexiteit per jaar toevoegen.

VOLG BIERBROUWERIJ
OP SOCIAL MEDIA